Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

MONOLITEN.

Peru. Efter sex dagar av massiva demonstationer ser sig den illegitima presidenten Manuel Merino utan andra val än att tillkännage sin egen avgång. Trots att demonstrationerna kan tyckas ha nått sitt mål höjs röster från gatorna: detta är bara början (Brand).

Sverigedemokraterna brukar vara mästare på att exploatera missnöje. Men den här gången har de misslyckats. Coronan har inte ökat stödet för Jimmie Åkessons parti. Det gör på stället marsch, skriver Lena Mellin i AB.

Av allt att döma har M-politikern och VD:n för Friskolornas riksförbund Ulla Hamilton (M) tröttnat på debatten om skattefinansierade skolor som plockar ut vinster. Annars hade hon knappast jämfört den svenska grundskolan med kemtvätt och hårfrisörer. (Aktuellt Fokus).

Konsten: En mystisk monolit som påminner om den i Kubricks film ”2001” har dykt upp i Utah och försvunnit igen (The Art Newspaper). Strax därpå dök en liknande monolit upp i Rumänien. Ingenting är känt om upphovet. Foto courtesy Utah Public Safety.

***

***

Citatet: ”Det kommer att bli en kvalitativ förvandling, ett nytt liv, en livgivande uppenbarelse, en ny himmel och en ny jord, en ung och mäktig värld där alla våra nuvarande dissonanser kommer att lösas upp i en harmonisk helhet.” – — Mikhail Bakunin (1814-1876).

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 2 december, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: