Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SNART KOMMER VACCINET!

Skottland först i världen med gratis mensskydd. Gratis mensskydd ska tillhandahållas på apotek, fritidsgårdar, och andra offentliga byggnader i Skottland. Det är klart sedan parlamentet på tisdagen röstade igenom förslaget – som första land i världen (Arbetaren).

Nu är vaccinet mot covid-19 nära. Närmre än man tidigare trott. Om allt går vägen kan de första svenskarna vaccineras redan om två veckor (Nyheter24).

Svensk narkotikapolitik är näst intill plågsam att bevittna. Enorma resurser spenderas årligen på rättskedjan i syfte att jaga och lagföra narkotikamissbrukare för narkotikabruk. Resultatet? Högst narkotikadödlighet i Europa enligt en nyligen publicerad rapport från EU:s narkotikabyrå och en skyhög återfallsfrekvens”, skriver Sasha Matic på Magasinet Paragraf. https://www.magasinetparagraf.se/nyheter/kronikor/202270-ar-straffen-for-narkotikabruk-for-laga/

Jag begriper varför folk inte längre läser dyra tidningar. På papper dessutom som hotar skogen. På nätet finns mycket mer och bättre information, snabbare, och i bloggvärlden och på olika forum (som helt ignoreras i pressen) finns alltid någon intressant och aktuell diskussion. Man behöver inte välja mellan likadana tidningar tillhöriga likadana politiska partier. Yttrandefriheten har sällan varit större. Tidningarna gör klokt i att helt övergå till nätpublicering. Utan betalväggsutpressning eller prenumerationstvång – presstödet finns ju, och många klarar sig t.om. utan det.

Ett tips är att strama upp redigeringen (på exempelvis Aftonbladet och Expressen) och framförallt strama upp nyhetsinnehållet. Läsarna vill inte överösas med styckmord, reklam, bantningstips och kungaskvaller till morgonkaffet, det borde stå klart. Satsa på det seriösa kulturella och politiska  innehållet så kommer läsarna – även på nätet! Tryckt media som böcker och specialtidskrifter kommer däremot alltid att finnas kvar – eftersom de fyller en tydlig funktion och ett legitimt konstnärligt yttrandefrihetsbehov.

(Fotnot: SVT är naturligtvis bra, både Aktuellt och SVT Play har en uppgift att fylla – så är de också samhällsägda – och vi får hoppas dom lämnas ifred! Men här gällde det främst de privatägda dagstidningarna, som till 80% är borgerliga).

***

Konsten: Courtesy Ta Välfärden Tillbaka!

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 1 december, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: