Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

OMAKA PAR: HÖGERN OCH DE INTELLEKTUELLA.

Besöksrekord på min älskade blogg igår! Det var ett varmt välkomnande efter mitt ofrivilliga tekniska avbrott. Ni vill tydligen ha mig kvar på nätet. Tack <3 ! Nu kör vi !

Jag målar som aldrig förr. Jag har avslutat en stor duk och arbetar nu på nästa. Fantasy art med anarkotouch. Jag hittar tyvärr inte en kamera (eller sladd eller adapter) som går att ansluta till min Mac. Några tips? I så fall kommer det foton på målningarna snart.

Goda nyheter. En ny analys som granskats av BBC föreslår att målen i FN: s klimatavtal i Paris är ”inom räckhåll”. https://www.bbc.com/news/science-environment-55073169

De högerextrema har av förklarliga skäl inga egna intellektuella. Därför förlitar man sig på vänsterns inte allt för mångtaliga renegater. En sådan är Joakim Andersen, som på postmodernistiskt manér påstår sig inte erkänna vänster/höger-konceptet – men ändå skriver på sajten Motpol som säger sig vara ”höger om åsiktskorridoren”. Andersen försöker analysera ”motsättningar” inom ”regnbågsalliansen”, en konstruktion av en konstruktion. Och det går inget vidare; det blir mycket fluff. Att de rasifierade rasifierar varandra är en inte överdrivet listig variant på ytterligare en högeromhuldad konstruktion – nämligen ”omvänd rasism”. Ergo: det är de vita det är synd om. Nej, det räcker inte med ett akademiskt verbiage; man måste också kunna tänka, vilket är en onödig lyx på rasistnivå. https://motpol.nu/oskorei/2020/11/26/motsattningar-i-regnbagsalliansen-de-afrofoba-rasifierade/

***

Konsten: Robert Nyberg.

***

Citatet: ”När rörelsen finns, agera som den inte fanns och när den inte finns, agera som om den fanns”. — Giorgio Agamben, (f.1942) filosof.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 1 december, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: