Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

VÅRD I STÄLLET FÖR STRAFF.

Sådär – nu kom den första snön! Barnen får åka pulka och kasta snöboll. Mina barndomsvintrar var magiska. Vi byggde snögrottor ända tills vantar och raggsockor var blöta – då gick vi in och fick bullar och mjölk. Sen ut igen. Numera fryser jag mest…men vackert är det!

En tysk regeringskommitté presenterade på onsdagen ett insatspaket på en miljard euro för att bekämpa högerextremism och rasism (Expo). När får vi se något liknande i Sverige?

Hotet från kristna fundamentalister blir bara värre och värre i USA. Myndigheterna talar om terroristhot och landets abortläkare vittnar om grova hot, intrång och rädsla för att bli mördade av krypskyttar (Aktuellt Fokus).Vad säger Ebba Busch (KD)?

Efter en folkomröstning stod det klart att alla droger avkriminaliseras i delstaten Oregon i USA. Detta inkluderar kokain, heroin och metamfetamin. I stället för straff förmedlas behandling (The Guardian). När ska den svenska extrema narkotikapolitiken omprövas?

En av Sverigedemokraternas kommunpolitiker i Jönköpings län åtalas för misshandel och för att ha hotat flera personer till livet. Sverigedemokraternas andre vice ordförande i kommunen säger att han kommer att undersöka händelsen och att mannen inte kommer kunna företräda partiet om han döms (Expo). SD-skandalerna fortsätter utan slut sedan tio år tillbaka, varje vecka och ibland varje dag. När ska deras väljare tröttna och inse att de hoppat i galen tunna? Eller – hemska tanke – är de allesammans kriminella?

***

Konsten: Latuff.

***

Citatet: ”Vår uppgift är att besegra bolsonarismen och sätta stopp för hans auktoritära projekt”. — Guilherme Boulos, Brasilien, i Jacobin Magazine.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 30 november, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: