Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

250 MILJONER STREJKADE I INDIEN!

En kvarts miljard arbetare, bönder och tjänstemän deltog i gårdagens strejk mot premiärminister Modis högerpolitik (Proletären). http://proletaren.se/artikel/250-miljoner-strejkade-i-indien

Uppror överallt! Det är inte första gången fascister visar sig i Malmö, denna gången begav de sig till Stortorget för att i beskydd av polisen provocera invandrare och skända religiösa symboler. Några begav sig även till en cykelväg i utkanten av Rosengård för att bränna Koranen. Medan staten och kapitalet utför en till attack mot de svaga, de fattiga, de förtryckta; i form av nedskärningar i vården, stängda gränser, kraftig ökning i antalet arbetslösa och storskaliga systematiska trakasserier från snuten (Operation Rimfrost, REVA), bestämde sig fascister från både Danmark och Sverige att ä nnu en gång spy ut sin islamofobi och rasism.

Men statens och kapitalets lakejer uppstår och agerar inte i ett vakuum. Den svenska staten och dess institutioner har under århundranden förföljt, trakasserat och utnyttjat invandrare. Dagens islamofobi påminner oss om antisemitism och hur den instrumentaliseras för att flytta fokus från en allt hårdare vardag med förändringar i anställningsskyddet, brist på läromedel i skolor, techjättarnas skatteflykt, penningtvätt genom svenska banker, löneslaveri och för att legitimera statens väg till totalitarianism. På samma sätt som under andra världskriget, omvandlas en del av befolkningen till en separat grupp och stigmatiseras med religiösa kriterier.

Statens främsta syfte är att beskydda de priviligerades tillgångar och intressen genom att skapa syndabockar! Då är det dags för resten av oss att omvandla orättvisan, diskrimingeringen och frustruationen till något mycket mer explosivt, förgör det som förgör oss!

Inget krig utan klasskrig! Attackera den fascistiska statsapparaten! Ingen religion förenar oss, ingen gräns separerar oss, ingen stat är vår. Solidaritet med de som lever under statens och kapitalets förtryck! — SödrⒶ Klubben (via gatorna.info).

***

Konsten: Quik (Lin Felton) graffiti.

***

Citatet: ”Det finns inga gråzoner när det handlar om överlevnad. Antingen går vi vidare som en civilisation eller så gör vi inte det. Vi måste förändra oss.” – Greta Thunberg.   

***

För övrigt anser jag att det är dags att redaktionen för Brand utlokaliseras från Stockholm. Anarkisterna i övriga Sverige bör anmäla sitt intresse av att ta över redaktörskapet.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 28 november, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: