Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ROBIN HOOD ÄR TILLBAKA.

Mystiska Robin Hood-hackers donerar pengar. En hackinggrupp donerar stulna pengar till välgörenhet i det som ses som ett mystiskt cyberbrott som förbryllar experter (BBC). https://www.bbc.com/news/technology-54591761

Höj försörjningsstödet, pensionerna, a-kassan, sjuk- och vab-ersättningen. Då går pengarna till dem som behöver det, inte till en redan välbeställd medel- och överklass som lägger pengarna på hög (ETC).

Med start kl 19:00 på fredagar delar Foodsharing Stockholm ut gratis räddad mat (hämtad från matbutiker och restauranger som annars skulle slänga den) på Cyklopen.

Ta med egna påsar, och ta inte mer mat än vad ni kan äta. Ofta finns livsmedelsprodukter som t.ex. grönsaker, frukt, bröd men det varierar från gång till gång. Först till kvarn gäller som princip.
Varmt välkomna! https://gatorna.info/threads/matdistribution-med-foodsharing-stockholm-2768/

Konsten: Latuff.

Citatet: ”Jag är demokratisk socialist med stolthet och glädje. Jag blev det när jag for omkring i Indien och såg den fruktansvärda fattigdomen fast en del var oerhört rika, när jag for runt och såg en på sätt och vis ännu mer förnedrande fattigdom i Förenta Staterna, när jag som ung kom öga med öga med kommunismens ofrihet och förtryck. När jag kom till nazisternas koncentrationsläger och såg dödslistorna på socialdemokrater och fackföreningsmän.” – Olof Palme.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 20 oktober, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: