Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

BJÖRN SÖDERBERG IN MEMORIAM.

Vi glömmer inte Pavlos Fyssas-mordet den 18 september 2013 på Keratsini. Vi glömmer inte morden på S. Luqman, Al. Grigoropoulos, Zak Kostopoulos och P. Zifle. Vi glömmer inte de många mordiska attackerna mot flyktingar och migranter, mot knäböj, självorganiserade utrymmen och anarkister, vänster- och antifascister. Vi efterlyser en antistat – antifascist – antidepressionsdemonstration onsdagen den 7 oktober, dagen för den slutliga domen om GD-rättegången vid hovrätten i Aten klockan 10.

—Anarkistiska politiska federationen av kollektiv. https://gatorna.info/threads/anarchist-political-organization-federation-of-col-2762/

”Så varför ingriper inte folk mot nazisterna när de ger sig på en synagoga? För att man under en lång tid demoniserat motståndet mot nazism, till den grad att få vill förknippas med det nog att ingripa. För att man lärt folk att högerextremism är en legitim politisk rörelse bland andra.” Isak Gerson skriver i Arbetaren i samband med årsdagen på mordet på Björn Söderberg om kålsuparteorin och repressionen mot antifascistisk organisering i dag. https://www.arbetaren.se/2020/10/14/nar-antifascismen-blir-till-extremism/

Kommunisternas systemkritik innefattar inte endast den privata äganderätten till produktionsmedlen eller den kapitalistiska ekonomin. Vi kommunister tror inte heller på den borgerliga demokratin eller på parlamentarismen. Parlamentarismen är en med den kapitalistiska ekonomin sammansmält enhet till en borgerlig stat. Staten hindrar oss från att samla arbetarklassen för att välta kapitalismen över ända. Med den borgerliga parlamentarismen kan det socialistiska samhället aldrig nås (Riktpunkt 6/2020.)

Prideflaggan ska inte längre hissas av Hörby kommun i Skåne. Det kom kommunstyrelsen, ledd av Sverigedemokraterna, fram till i måndags. Även minoritetsflaggor ska bort. Nu gäller bara svenska flaggan, kommunens flagga och eventuella internationella besökares (AB). ”En idiot är en idiot. Två idioter är två idioter. Tiotusen idioter är ett parti”. — Frans Kafka.

Konsten: Gustave Doré: A Souvenir from Scotland. Doré (1832-1883) är allmänt känd för sina makalösa grafiska Bibel-illustrationer men arbetade också i andra tekniker, som i oljemålningen nedan.

Citatet: ”Anarkism är demokrati tagen på allvar”. — Edward Abbey (1927-1989).

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 15 oktober, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: