Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

DEN GUDOMLIGA GEOMETRIN.

”Donald Trump orsakade utbrottet av covid i New York. Det är ett faktum, ett faktum som han erkänt och som CDC, USA:s folkhälsomyndighet erkänt, och som Anthony Fauci, chef för CDC erkänt”, sa New Yorks guvernör Andrew Cuomo under en presskonferens nyligen. Trump har bl.a. medvetet missgynnat demokratfästet New York med bistånd i coronakrisen.

I en tidigare krönika nämnde vi KDs Ebba Busch’s dubbelmoral visavi hantering av coronasmittan. Nu gör KD samma sak igen. På sin hemsida uppger man att ”hemspråksundertvisningen är viktig”, samtidigt lägger man ett förslag om att hemspråksundervisningen ska avvecklas. Detta parti blir alltmer schizofrent, och man måste tydligt avråda från att rösta på det. Don’t even think about it! Läs vad Irena Pozar skriver om KD:

Men Ebba Buschs skandaler slutar inte där. Nu skrivs det i tidningen om hennes fastighetsaffär med Esbjörn, 83 med minnesproblem. Hon köpte hans fastighet ”med mycket tjat”, Esbjörn ångrade sig genast och då hotade Ebbas advokat honom med rättegång. Affären är ännu inte avgjord. Ebba Busch är ”en elak liten f-n” kommenterar Jan Guillou.

Övrigt. Jag har ännu en kommentar till diskussionen i svd om socialismen och efterkrigstiden. Att det var Sovjetunionens kollaps 1989 – en kupp menar vissa – som släppte lös den revanschlystna fascismen i Europa är det inte många som längre ifrågasätter, inte heller de som är starkt kritiska till Sovjetsystemet. Men detta system fungerade också som en spärr mot högerextrema strömningar, vilka sedan dess har växt till sig i förfärande takt; Polen, Ungern och Ukraina är de uppenbara exemplen och senast nu Trumpanhängarna och högermilisen i USA.

Konsten: Gösta Adrian-Nilsson, GAN, (1884-1965): Komposition med figur.

***

Citatet: ”Den gudomliga geometrin”. —Gösta Adrian-Nilsson, 1922. Modernistpionjär och lundabo.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 10 oktober, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: