Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SENT SKA SYNDAREN VAKNA.

FN:s världslivsmedelsprogram (WFP) tilldelas Nobels fredspris år 2020 för deras arbete mot svält och undernäring. ”De har agerat mot att svält används som ett vapen i krig och konflikter”, säger Berit Reiss-Andersen, ordförande i norska Nobelkommittén (svt). Verkar vettigt; en del tidigare utnämningar av fredspristagare har varit direkt omdömeslösa, typ Henry Kissinger. Sent ska syndaren vakna. Själv hade jag valt Greta!

Då hade man samtidigt kunnat markera bl.a. mot Fox News’ senaste våldsamma personangrepp på henne. Trump-sidan verkar helt desperata efter att ha fått totalt slut på argumenten. https://www.aftonbladet.se/tv/a/GGvRvV/tv-stjarnan-gar-till-valdsamt-angrepp-mot-greta-thunberg

Nu är det dags för Södertälje att börja ta emot flyktingar genom länsstyrelsens mottagningssystem. Men det har fått politikerna i den styrande majoriteten i kommunen att ryta ifrån i ett protestbrev (svt). En socialdemokrat, Boel Godner, som knappast kan göra partiet stolt; men SD gnuggar förstås händerna. Vi andra har för länge sedan förlorat hoppet om (s) – och inte bara lokalt i Södertälje. Det skulle inte förvåna mig om det blev ett allmänt idiotstopp för flyktingmottagning i hela landet, om inte förr så efter valet 2022. Men än finns det tid för motstånd!

(V) och nu även (KD) vill väcka misstroendeförklaring mot statsministern. Men det krävs att också moderaterna ställer upp och det vägrar Ulf Kristersson (M) trots att han gång på gång sagt att han när som helst är beredd att göra det. Den mannen är vår för nuvarande falskaste politiker, i hård konkurrens. Att fälla Löven för LAS-försämringen passar förstås inte moderaterna; dom skulle helst se att LAS avskaffades helt tillsammans med de få rättigheter facket och arbetarklassen har kvar.

Konsten: Latuff.

Citatet: ”Vi har ett uppdrag att motverka och avveckla välfärdssamhället”. — Ulf Kristersson (M).

***

Lästips: * Elisabet Haglund: Moln i konsten. Themis 2020. * Per Faxneld: Det ockulta sekelskiftet. Esoteriska strömningar i Hilma af Klints tid. Volante 2020.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 9 oktober, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: