Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

KONSPIRATIONER.

USA: Konspirationsteorier är inget nytt, men experter fruktar att den kraftfulla motorn i sociala medier och ett volatilt politiskt klimat har ökat hotet om våld. En FBI-bulletin i maj varnade för att konspirationsteoridrivna extremister har blivit ett inhemskt terrorhot. Bulletinen nämner specifikt QAnon. (AP).https://apnews.com/article/e230131513bf3df60c76bb1151bc6b7c

QAnon härjar särskilt bland Trumps kärnväljare och har hans stöd om än indirekt. Han vägrar att ta avstånd från högerradikala grupper typ Proud Boys och han vägrar också att ta avstånd från ”vit överhöghet”. White Supremacy gällde från slaveriet till segregationen, men troddes vara avskaffad i dag. 

Angående konfrontationen med Biden som fått massiv kritik har det förslagits ändrade debattregler. Det tänker inte Trump gå med på. Han är nu tillbaka i Vita Huset och säger att Covid-19 ”är inget att vara rädd för”. Hur anhöriga till de hundratusentals amerikaner som dött i sjukdomen reagerar är inte svårt att förstå.

Fallet i Linköping där en familj drabbats av hot och dödligt våld efter att en ung man vittnat mot en kriminell individ har väckt starka reaktioner. Det finns tydligen inga verksamma rutiner för att skydda vittnen. Säpo har tidigare uppmärksammats för att lämna sina underåriga informanter i sticket, och kriminalpolisen visar sig nu inte vara bättre. De kriminella måste ta det som ett bevis på att det lönar sig dåligt att tjalla och samarbeta med polisen. I USA har man däremot ett rigoröst program för vittnesskydd, med totalt identitetsbyte, bosättning på hemlig adress ibland utomlands och fortsatt bevakning. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/yusuf-vittnade-mot-gangkriminell-fick-inte-tillrackligt-skydd

Konsten: Fanchon Daemers: Contre la résignation.

Citatet: ”När diktaturen är ett faktum blir revolutionen en rättighet”.   — Victor Hugo (1802-1885) författare.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 6 oktober, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: