Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

VAD ÄR DET VERKLIGA PROBLEMET?

Det är lätt beklämmande att se alla politikers och journalisters  underdåniga hyllningar inför Trump som nu satts i karantän med den mest exklusiva medicinska behandling landet kan uppbringa och som ”redan mår mycket bättre”. Det är verkligen inte honom det i första hand är synd om utan om det amerikanska folket med högst antal döda i pandemin procentuellt av alla länder, något som dess president hittills ignorerat.

Hatbrotten ökar. Under 2018 identifierades 7 090 anmälda brott med hatbrottsmotiv, vilket är en ökning med 29 procent jämfört med 2013. Störst ökning av antalet brott syns för rasistiskt motiv (BRÅ). En lagstiftning mot rasistiska organisationer brådskar. https://www.bra.se/statistik/statistiska-undersokningar/hatbrottsstatistik.html

Det klassbaserade högerextrema och rasistiska hatet, inte ”klanerna” är problemet. Att tänka på inför de senaste utspelen från myndighetshåll.

Hur hänger polisens beskrivning av verkligheten ihop med önskemål om ökade befogenheter eller resurser? Här måste polisens önskemål granskas och prövas lika hårt som vilken myndighet som helst” (Anna Herdy/Flamman). http://flamman.se/a/nar-polismyndigheten-kom-ut-som-debattor

Citatet:  ”Högerextrema krafter är det största hotet för den enskilda medborgaren  – inte rekryteringen till islamistisk terror”.  — Jonas Hult, trygghets- och säkerhetschef Malmö stad, skd 5/6 2016.

Konsten: Henri Matisse: The Dance, 1933. Wikiart.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 4 oktober, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: