Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ANLITA GRETA!

Debattledaren Chris Wallace säger att Trump bär huvudansvaret för den katastrofala ”debatten” med Joe Biden. Ensidigt råskäll är en mer koncis benämning. Wallace: ”Jag hade bakat denna utsökta och vackra kaka och så satte Trump foten i den” (CNN). Frågan är vad som händer nu när presidentparet har testats positivt för covid-19. Valet borde avbrytas, uppskjutas eller ogiltigförklaras. Ge dig, Trump! 

Tänk ändå om Bernie Sanders varit motkandidaten, han hade sopat mattan med Trump tvärsigenom hans koleriska svordomar.. Men detta är ju amerikansk demokrati minsann, den bästa i världen!

Och Luke Savage på Jacobin Magazine konstaterar med lätt uppgivenhet om Trumps deklarationer: ”Den verkliga skandalen är inte att Donald Trump i hemlighet är fattig – det är att vårt system låter en så uppenbar bedragare bli så rik”.

Stockholmsbörsen inleder nedåt på bred front, i linje med ledande Europabörser.Börsnedgången följer på beskedet att USA:s president Donald Trump och hans fru satts i karantän efter att de testats positivt för covid-19.(SDS).

Jag är uppriktigt sagt inte klar över hur vi ska ta oss ur klimatkrisen med de hittills ganska lama åtgärder som nu står till buds. Ge FN fullt internationellt mandat att agera i denna globala nödsituation och sätt Greta Thunberg i mitten! Med all världens vetenskapliga uppbackning. Då lär det hända saker.

Konsten: Fantasy Art.

***

Citatet: .”Vi behöver en klimatrapportering som ger ett helhetsperspektiv. Den måste gå till botten med krisen vi står inför och ställa aktörer som fortsätter att förvärra situationen mot väggen”. –Pär Holmgren, MP.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 2 oktober, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: