Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

LIBERALER FÖR HETS MOT FOLKGRUPP.

Vita mobbar har återigen flyttat sig ut ur skuggorna och in i rampljuset under detta Trump-ögonblick. Milisrörelser och högerextremister börjar visa sina krafter för att skrämma etnisk rättvisa och anti-Trump-demonstranter. Dessa grupper, övervägande vita och ofta uttryckligen rasistiska, använder nu regelbundet sociala medier för att hota sina motståndare. Den här valperioden håller de på att försvara sin president med en förvånande grad av stöd från republikanska partiets vanliga väljare (Counterpunch).

Frankrike: Polisen spenderar sina nätter med att hindra migranter från att sova. Under de senaste dagarna har poliser dykt upp i läger längs Paris´ Saint-Denis-kanalen på kvällen för att förhindra att migranter bosätter sig för natten, i en eskalering av mobbningstaktik (Freedom News).

Liberaler för Hets Mot Folkgrupp. NMR, Alternativ för Sverige, Medborgerlig Samling, Ungsvenskarna och Liberala Ungdomsförbundet vill avskaffa lagen om hets mot folkgrupp och därmed bana väg för möjligheten att exempelvis hissa hakkorsflaggor, hylla Hitler för ett väl genomfört folkmord eller beskriva valfri folkgrupp som skadedjur utan att riskera straff (Expo).

I själva verket är HMF alldeles för tandlös. För att möta den ökande naziterrorn behövs ett förbud mot rasistiska organisationer – allra minst. Tur att AFA finns!

Konsten: No Nazis on our streets!

***

Citatet: ”Det som inte tar livet av mig gör mig starkare.”— Friedrich Nietzsche (1844-1900) filosof.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 1 oktober, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: