Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

NOOSHI DADGOSTAR.

Kaotisk första valdebatt Trump-Biden med personangepp och oförskämdheter. Trump är inträngd i ett moras av lögner, fusk och högerextrema utspel. ”USAs sämsta president någonsin, en clown” var Bidens omdöme. Donald Trump vägrade att fördöma vitmaktgrupperingar – i stället fick hans uttalande högerextremister att jubla, enligt NBC News. Biden vann mot Trump. Men om detta är det bästa i USA som erbjuds kan USA ha spelat ut sin roll.

Den senaste makabra mitlitära utvecklingen med killer robots försvaras med att robotar saknar hämndbegär och därför dödar ”rationellt”. De saknar också empati, liksom dess förespråkare.

”Det är en tidsfråga innan EU sätter upp flyktingläger utanför Europa” (Arbetaren). Och KD vill att Sverige bygger fängelser utomlands. ”Die endliche Lösung”? Skamligt.

Nooshi Dagdostar är nu V:s partiledare. ”Det finns inget finare uppdrag en vanlig tjej från Göteborg kan få”. Lycka till Nooshi och kör hårt – så långt åt vänster som du kan!

Konsten: Banksy.

Citatet: ”Alla som påverkas av ett beslut ska kunna påverka beslutet och den som påverkas mest av ett gemensamt beslut ska kunna påverka det mest. Det här kriteriet är ett förslag på hur en skulle kunna skilja mellan en demokratisk regering och en diktatur”.— Anarkism.info.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 30 september, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: