Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

LOVE ANTIFASCISM!

Antalet covidsmittade i Sverige minskar. Andelen positiva svar för de testade var 1,6 procent, en siffra som stadigt legat på mellan 3-4 procent under de 7 föregående veckorna. Alltså en markant minskning (svt).

Högerextremism i USA. Här finns en lista på nazist- och andra hatgrupper I USA. En organisation som särskilt utmärker sig är Atomwaffen Division, en terroristisk dödspatrull verksam i 32 delstater. Var tog plötsligt alla tuffa poliser vägen?

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_organizations_designated_by_the_Southern_Poverty_Law_Center_as_hate_groups

I Sverige är skoluniform inte tillåtet. I vissa skolor vill man nu runda den bestämmelsen genom att förbjuda vissa kläder och uppmana till andra. NMR kommer undan det svenska uniformsförbudet genom en konform klädsel som fyller samma funktion. Av samma skäl är hakkorset utbytt mot Tyr-runan. Bara ett förbud mot rasistisk organisering kan få bukt med detta smaklösa ofog.

Mera osmak. NWT lyckas göra svart till vitt med sin rubriksättning. Preem tar alltså tillbaka sitt raffinaderi i Lysekil efter en enorm proteststorm från miljörörelsen, Greenpeace aktioner och slutligen en klar seger för klimatet. Vad skriver då NWT? Jo, ”Preem räddar de rödgröna”. Hjälten i detta drama är alltså oljebolaget! Man kan bara le åt NWT.

Konsten: Love Antifascism!

 

Citatet:”Först hämtade de kommunisterna, och jag protesterade inte för jag var inte kommunist. Sedan hämtade de de fackanslutna, och jag protesterade inte, för jag var inte fackansluten. Sedan hämtade de judarna, och jag protesterade inte, för jag var inte jude. Sedan hämtade de mig, och då fanns ingen kvar som protesterade.” — Pastor Martin Niemöller (1892–1984) i en dikt om nazismen i Tyskland under kriget.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 29 september, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: