Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

RÖK-STENEN UTTOLKAD.

BBC Reel berättar om den svenska runstenen ”Rök”, med den längsta sammanhängande kända texten från vikingatidens 900-tal. Tolkningsförsök avslöjar att också den tidens människor oroade sig för klimatförändringar. Vulkanutbrott ledde till att askmoln dolde solen och kylde temperaturen i hela tre års tid – detta enligt nutida tolkningsförsök. Att förhindra vulkanutbrott på vikingatiden var inte möjligt, men vår tid kan med kloka åtgärder fortfarande påverka klimatkrisen.

Texted on George Floydupproret! Här har vi samlat alla texter vi har hittat om George Floydupproret.Tipsa oss om mer material! Maila krigsmaskinen@gmail.com

https://www.krigsmaskinen.se/index.php/George_Floydupproret

En tonårig pojke misstänks för hets mot folkgrupp efter att han setts göra Hitlerhälsning på en bild. Det är en av flera misstankar i en större polisutredning som pågår om möjliga högerextrema sympatier på Katedralskolan i Lund (SDS). På min tid var Katte det progressiva gymnasiet och Spyken det konservativa; idag är det tvärtom.

Konsten: Österlen, det leende landskapet (Foto).

Citatet: ”Med rådens makt – en makt som måste utesluta varje annan makt – blir den proletära rörelsen sin egen produkt. Denna produkt är inget annat än producenterna själva vars mål blivit inget annat än deras eget förverkligande. Endast på detta sätt kan skådespelets negation av livet i sin tur förnekas”. — Guy Debord, (1931-1994) Skådespelssamhället, § 117.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 28 september, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: