Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

EN PRESIDENT UTAN NÅD.

Detta är svåra, mörka tider som åstadkommits av en president utan nåd och en orubblig republikansk senat som har vägrat att visa generositet när det gäller att lindra de skadliga effekterna av pandemin med mer hjälp för miljontals arbetslösa amerikaner (Counterpunch).

FN firar 75 år med stort möte, där Kinas Xi talar om ett ”gemensamt öde” för alla nationer, om fred och framsteg, medan Trump kastar beskyllningar omkring sig och upprepar till leda att ”America” (inte båda kontinenterna utan USA) kommer först.

Lill Lindfors RIP. Åh en sån karl! Trigger warning. Hon fanns ständigt i bilradion på mina sommarlov med sin passionerade mörka röst. Vem vågar idag ge uttryck för sådana sympatier? Tack, Lill.

SDs problem med nazism går inte att skylla på ”entrism”, dvs infiltration utifrån. Utan det har alltid varit så att nazister finner sig väl tillrätta i det partiet precis som det är. Ränderna går aldrig ur. Åkesson: ”Jag vet inte”.

Det går däremot inte så bra för nassarna på hemmaplan. Desto bättre går det för AFA och alla vanliga antirasister. Diagram: Expo 2019. 

***

Konsten: Mikhail ”Micke” Bakunin.

***

Citatet: ”Det kommer att bli en kvalitativ förvandling, ett nytt liv, en livgivande uppenbarelse, en ny himmel och en ny jord, en ung och mäktig värld där alla våra nuvarande dissonanser kommer att lösas upp i en harmonisk helhet.” – — Mikhail Bakunin (1814-1876).

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 23 september, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: