Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

Å NEJ, INTE TOMAS TOBÈ…

På Förenta Nationernas möte säger Xi Jinping att ”Kina har inga avsikter att starta ett kallt krig med någon nation” (BBC). Men den avsikten är uppenbar hos Trump vilket han redan visat med sina handelskrig. Hoppas att han avgår innan han också hinner starta det tredje världskriget.

Moderaterna har beställt en undersökning som ska visa att svenskarna är negativa till invandring. De fick vad de betalade för. Men att låta den obehaglige Tomas Tobé göra reklam för den är antagligen ett misstag; han skulle kunna sälja glass på Nordpolen och inger inget som helst förtroende. https://www.aftonbladet.se/debatt/a/7Klx8o/folkets-vilja-minska-invandringen-till-eu

Konsten: Ulf Ivar Nilsson.

Citatet: ”Alla experter tillhör staten eller media och erkänns bara som experter den vägen. Varje expert tjänar en herre, ty alla de möjligheter till oberoende som fanns tidigare har reducerats till så gott som intet genom det sätt på vilket det nuvarande samhället är organiserat. Den dugligaste experten är helt klart den som kan ljuga. De som behöver experter är förfalskare och idioter, fast av skilda skäl”. — Guy Debord (1931-1994) författare, filmare, filosof.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 22 september, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: