Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

GRAFFITI & STREET ART.

Det lutar, sa någon efter min senaste utställning med sin vackra katalog, åt ”ett konstnärligt genombrott”. Inte ett spektakulärt sådant invände jag, men i så fall ett som kommit långsamt, lågmält och litet diffust.. och det är jag nöjd med; jag målar ju mest för att det gör mig själv lycklig. Men mycket sinsemellan olika människor, kända och okända, unga och äldre, verkar gilla mina målningar. En skön känsla: att jag kan göra någon intresserad av måleri och att bli glad över det. Word out!

När Black lives matter kom till Brasilien. I Rio de Janeiro slår polisvåldet rekord och varje år dödas lika många svarta som i hela USA. Tystnaden kring rasism och polisvåld bröts när Black lives matter-protesterna spreds över jorden och 14-årige João Pedro blev till rörelsens lokala symbol (Flamman). http://flamman.se/a/nar-black-lives-matter-kom-till-brasilien

Tycker du att förbundet Allt Åt Alla bedriver intressant politik? Vill du veta mer eller gå med? Kom på ett av våra öppna veckomöten – de är igång även under Corona men med större avstånd och möjlighet till att delta online! Alla är välkomna och på varje möte har vi en medlem som är specifikt ansvarig för att svara på frågor och lotsa folk som är nya, samt en barnpassare ifall du har med dig barn. 

Det går också bra att skriva PM till vår användare på Facebook om du vill delta online eller om det är nått du undrar över! Ingång till vår lokal är på Monbijougatan 13A, med skylten ”organisera ditt område” utanför. Välkommen! — AåA Malmö.

Konsten: Graffiti & Street Art to blow your mind.

Citatet: ”Anarkism betecknar en benämning på en princip eller en teori för ett levnadssätt och beteende varunder samhället formas utan regering. Harmonin i ett sådant samhälle uppnås inte genom underkastelse under några lagar eller auktoriteter, utan genom frivilliga överenskommelser mellan olika grupper, territoriella och yrkesmässiga, fritt grundade för produktion och konsumtion, och för att tillfredsställa de oändligt varierande behoven och önskemålen hos en civiliserad varelse”. — Peter Kropotkin (1842-1921) anarkist, forskare, författare.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 20 september, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: