Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

POLICE EVERYWHERE – JUSTICE NOWHERE.

Uppmaning till internationell solidaritet i domstolsärendet för den 18 september i Aten. Då kommer rättegången mot två kamrater från Berlin och två kamrater från Aten att äga rum i Evelpidon Court i Aten. Den 26 november 2017 arresterades de fyra personerna under tvångsavvisningen av GARE Squat i distriktet Exarchia i Aten. Bland andra anklagelser finns försök till kroppsskada, vägran om kriminalteknisk identifiering och innehav av explosiva material. Denna vräkning var den första av tre där de fyra kamraterna fängslades i 4 dagar. De släpptes villkorligt mot borgen och ska nu, nästan tre år senare, ställas inför domstol. https://gatorna.info/threads/call-for-international-solidarity-to-the-court-cas-2735/

Exarchia i våra hjärtan

Antalet anklagelser om sexövergrepp begångna av Donald Trump är nu uppe i 25 (AB). Man kan fråga sig hur det amerikanska folket står ut.

Organisationen Extinction Rebellion kommer att utföra flera vägblockader i Göteborg under fredagseftermiddagen. Manifestationen är en fortsättning på de senaste veckornas protester mot utbyggnaden av Preemraff i Lysekil. – Vi är tvungna att göra detta för att makthavarna ska lyssna, säger Jonas Green som är presstalesperson för Extinction Rebellion (GP).

Konsten: Exarchia, Aten.

***

Citatet: ”Ja, fattigt folk måste alltid slåss mot dom rika för att få lite rättvisa”.  — Bamse, seriefigur av Rune Andréasson.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 18 september, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: