Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

RIKSDAGSLEDAMÖTER KOPPLADE TILL ”KRIMINELLA KLANER” !?

Bränderna fortsätter rasa i västra USA och klimatkrisen gör nu intåg i den amerikanska valdebatten på ett sätt vi inte sett tidigare. När allt fler människor ser och tvingas genomleva klimatkrisen skärps retoriken från politiker. Frågan är om det räcker i ett land som blir alltmer polariserat och splittrat (SMB).

Fyra riksdagspolitiker pekas ut för att ha nära anknytning till ”kriminella klaner”. Det framgår av den hemligstämplade rapport som låg till grund för polischefen Mats Löfvings uttalande. En av de utpekade politikerna sitter fortfarande i riksdagen: kristdemokraten Robert Halef (AB). WTF!? Men nu går väl ändå skam på torra land. Och med den lönen – i den s.k. ”förtroendebranschen! Kan detta verkligen stämma? ”Anknytning” låter dunkelt. Fram med bevis – anklagelser duger inte. https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/Epoj9G/politikerna-visste-inte-att-riksdagsledamoter-kopplas-till-kriminella

För ett socialt hållbart Sverige krävs reformer för jämlikhet och förbättrade villkor för de fattigaste. Vi kräver höjd a-kassa och socialbidragsnorm liksom att pensionerna värdesäkras, skriver Rasken Andréasson och Lars Ohly i Arbetet.

Hometec Security ger sig inte, inte heller Elektrikerna som nu varslar om nya stridsåtgärder. Med start onsdag nästa vecka inleds sympatiblockader och strejk i Göteborg och Jönköping (Arbetaren).

Konsten: Banksy.

***

Citatet: ”Yrkesljugare”. — Albin Amelin om politiker.

Citatet: ”När välfärden försvinner tar kriminaliteten vid” — Internationalen.

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 17 september, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: