Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

PENSIONERNA HÖJS (EN ANING).

Socialister kan ännu förändra världen till det bättre. Eftersom socialister marginaliserades i årtionden har vi varit tvungna att bygga en ny vänster nästan från grunden. Det är förståeligt att känna sig demoraliserad av nederlag. Men den rörelse vi bygger är en som fortfarande kan vinna verklig förändring (Jacobin Magazine). https://jacobinmag.com/2020/09/bandura-mastery-experiences-self-efficacy

Den belarusiska nobelpristagaren Alexievich har utsatts för påtryckningar om att lämna landet och har även utsatts för ett kidnappningsförsök av maskerade män, förmodligen på diktatorn Lukasjenkos order, rapporterar BBC.

Nu sällar sig Paris till städer som visar vägen genom att införa gratis kollektivtrafik för alla under 18 år. Läs mer här: https://www.di.se/nyheter/aven-paris-tar-ett-stort-steg-mot-gratis-kollektivtrafik/

-De äldre som varit med och byggt Sverige har rätt till en god ålderdom och en bra pension, sade statsminister Stefan Löfven (S) i samband med regeringsförklaringen på tisdagen. Han uppgav att ett pensionstillägg på upp till 600 kronor införs nästa år. Löfven sade också att regeringen samtidigt tar nästa steg för långsiktigt höjda pensioner genom fördjupade diskussioner inom Pensionsgruppen. -Regeringens uppfattning är att inbetalningar till pensionssystemet behöver öka, sade Stefan Löfven (svt). 

600 kr är inte mycket att skryta över, 1000 kr hade kanske gjort skillnad, men den långsiktiga höjningen är lovvärd. Om den blir av. Och pensionen borde helt befrias från skatt. Skattat har man ju redan gjort när lönen en gång betalades ut.

Konsten: Från det hotade graffitiområdet i Snösätra/Sthlm.

***

Citatet: ”Under vår ihärdiga jakt efter grundläggande mänskliga rättigheter, har svarta människor oavbrutet blivit uppmanade att vara tålmodiga. Vi får råd om att så länge vi förhåller oss trogna till den rådande demokratiska ordningen, så ska den ärorika stund där vi blir fullfjädrade människor så småningom komma. Men efter att ha lärt oss av bitter erfarenhet, så vet vi att det finns en skarp motsägelse mellan demokrati och den kapitaliska ekonomin som är källan till vårt lidande”. —Angela Davis i ”If they come in the morning”.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 9 september, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: