Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

KAPITALISMEN ÄR HUVUDPROBLEMET.

Kapitalismen och nyliberalismen framställs ibland som något åtskilt, men är det så? Kapitalismen är ett ekonomiskt system, medan nyliberalismen är en ideologisk ideologi. Och den nyliberalistiska ideologin är en klassideologi vars syfte är att bevara kapitalismen utifrån deras intentioner. Det finns andra borgerliga ideologier som vill bevara det kapitalistiska systemet med andra intentioner. Men kapitalismen har sina egna utvecklingslagar, strävan efter profit och monopol kan aldrig elimineras inom systemet. (Riktpunkt).

Merparten av de som röstar på M och KD är redo att erbjuda SD ministerposter för att få ett maktskifte, enligt DN/Ipsos. En dystopi väntar i isåfall för arbetarklassen. En blåbrun regering måste till varje pris förhindras – om det så ska bli revolution.

Syndikalistiskt Forums höstschema! Och här är programminlägget:
http://syndikalistisktforum.se/hostprogramm-fall-program/

Konsten: Banksy.

***

Citatet: ”Fördomen har alltid sin rot i vardagslivet. Den gror på arbetsplatsen och i grannkvarteret. Den är ett utlopp för egna misslyckanden och besvikelser. Den är framför allt ett uttryck för okunnighet och rädsla. Okunnighet om andra människors särart, rädsla för att förlora en position, ett socialt privilegium, en förhandsrätt. Hudfärg, språk och födelseort har ingenting med mänskliga kvalitéer att göra. Att gradera människor med sådan måttstock står i bjärt kontrast till principen om människors lika värde.”  — Olof Palme (1927-1986) statsminister, 1965.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 7 september, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: