Hittills har Rojava varit en inspirerande modell för revolutionära rörelser runt om i världen, ett utrymme för debatt och politisk praxis som visar att en annan värld är möjlig. Rojava är inte ett anarkistiskt samhälle, men det är ett samhälle där anarkister från hela världen kan vårda våra idéer genom praxis. Vi kan inte tillåta att detta hopp slocknar, och även om det är en kamp kommer vi att fortsätta bygga, försvara och utveckla den värld vi drömmer om att leva i. De kommande attackerna kommer att orsaka mer smärta och förstörelse, men vi är inte rädda för ruinerna eftersom vi bär en ny värld i våra hjärtan.
—Tekoşîna Anarşîst, Juli 2020, Rojava (via Federación Anarquista Uruguaya). https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2020/08/01/interview-with-tekosina-anarsist-an-armed-internationalist-anarchist-collective-in-rojava/
En resa vi och Allt åt alla Malmö påbörjade för 3 år sedan har nu nått ett viktigt delmål i och med boksläppet – men den är inte över än! Under 8 års byggande av ett nytt samhälle och en ny rörelse i Rojava har mängder av lärdomar dragits – men vilka av dem kan vara relevanta för oss i Sverige? Och hur? Det här är diskussioner vi hoppas få ha med er genom studiecirklar och andra sätt under hösten och framåt!
För att underlätta sådana diskussioner och reflektioner har vi lagt upp en sida med studiefrågor:
https://www.rojavakommitteerna.com/studera/ Tanken är att det ska vara en levande diskussion och sida – uppstår det frågor eller tankar när du läser boken som du skulle vilja ha med? Skriv ett PM, mail eller kontakta oss på annat sätt så ser vi till att lägga till dem! Har du köpt boken? Dela gärna inlägget och skriv vad dina förväntningar och tankar är – det hjälper oss både att sprida materialet och hur vi ska lägga upp framtida cirklar! —Rojavakommittéerna och Allt åt Alla Malmö.
Filmen om Greta Thunberg har haft världspremiär på Venedigs filmfestival. Dokumentären går upp på bio i flera europeiska länder samt i bland annat USA i oktober. Samtidigt betonar klimataktivisten själv att hon inte tjänar pengar på projektet. ”Varken jag (eller någon kopplad till mig) har eller kommer att få någon betalning”, skriver hon på Twitter.
Konsten: Meret Oppenheimer: The Fure Cup. Paris 1936. MoMA, N.Y.
***
Citatet: ”En liten gnista kan tända den urbana vreden”. (SDS).
***