Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SD:s RASISTISKA MIGRATIONSFÖRSLAG.

Vi behöver högkvalitativ, underhållande klasskamps-tv. BBC: s perioddrama The Mill, som låg före sin tid när den debuterade 2013, visar oss hur det görs (Jacobin Magazine). https://jacobinmag.com/2020/09/the-mill-class-struggle-television

I en DN-artikel skriver SD att asylsökande som passerat via ett säkert EU-land ska avvisas vid den svenska gränsen som huvudregel. Partiet vill begränsa rätten att söka asyl till första asylland. SD föreslår också att rätt till anhöriginvandring ska läggas på EU:s miniminivå. Det innebär att anhöriginvandring inte ska vara möjligt för gruppen alternativt skyddsbehövande och att försörjningskraven skärps. Partiet vill avskaffa permanenta uppehållstillstånd och införa lägsta tillåtna tidsgräns enligt EU-rätten.Ytterligare ett förslag är att begränsa rätten till välfärdstjänster och bistånd för de som inte är medborgare.

Målet för SD:s migrationspolitik är att nå ”nettominus”. För att nå det vill partiet få fler asylrelaterade invandrare att lämna Sverige än de som kommer hit. SD vill se åtgärder för att uppmuntra återvandring och för att verkställa fler utvisningsbeslut. ”Grovt kriminella utlänningar” bör, enligt partiet, alltid utvisas även om det finns verkställighetshinder. SD föreslår också ”omfattande” satsningar på inre utlänningskontroll och på skärpta gränskontroller (Syre). 

Förslaget påminner inte så litet om Nürnberglagarna 1935.

En introduktion: Röd Agitation. Vi är ett nytt anarkistiskt nätverk som förespråkar anarkism och arbetar enligt anarkismens principer. Vårt mål är att rensa gatorna från fascism och allt förtryck från staten.

Vi figurerar endast på gatorna. Vi finns inte på någon social media plattform, detta är vårt första och kanske sista statement online. Så ni skulle underlätta vår verksamhet genom att sprida ordet om att vi finns så hittar vi tillslut er.

Vårt mål är att på grundlig basis organisera ihop folk och ta tillbaka det som är vårt, vi förespråkar självorganisering så att Röd Agitation ska kunna finnas i varje stad/ort/samhället.

Vi finns idag i Stockholm i förorten, blåa linjen främst och vi kommer angripa varje situation vi anser är förtryckande eller angripa statlig repression samt visa närvaro ute för att skapa trygghet hos människor. Makten ska tillbaka där den hör hemma och det är hos folket. Gatorna är våra och där ska vi få röra oss fritt. För ett liv i frihet, jämlikhet och solidaritet. Vi ses!

— Röd Agitation, anarkister i Stockholm (via gatorna.info).

Konsten: Stillbild från BBC:s tv-drama ”The Mill”.

——————————————————————————————————————–

***

Citatet: ”Inbördeskrig är bara ett annat ord för klasskamp”.— Rosa Luxemburg (1871-1919) revolutionär.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 3 september, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: