Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

PROTESTERNA I USA FORTSÄTTER – MOT INBÖRDESKRIG?

Nu är min utställning avslutad. Jag är helt nöjd – underbar lokal, besökare varje dag, trevliga samtal och reaktioner. Sålt har jag också även om det är det minst viktiga. Min lilla trollkarl bland rubiner har hamnat hos ett par av mina käraste kamrater. Tidningarna skrev ingenting men det väntade jag mig inte heller – lata  journalister. Konstkritiken är en tynande verksamhet, liksom koncept- och minimalismkonsten. Vad kritikern ska bedöma är ju allt som oftast en text, som liknar konstkritik; inte märkligt om många ger upp. Men mina oljemålningar är uppskattade – det tackar jag för!

Protesterna i USA fortsätter eftersom det man protesterar mot, polisens övervåld, fortsätter och eftersom det fortsätter att komma tydliga exempel på det. De sju skotten i Jacob Blakes rygg framför hans tre barn är ytterligare bensin på vågorna. Det fortsätter eftersom den här rörelsen formulerat radikala politiska krav på hur polisen bör stöpas om, som gör att det finns en politisk relevans att fortsätta belysa det (DN). Det senaste polismordet inträffade så sent som igår, i Los Angeles. En svart man sköts med 20 skott i ryggen av den vita rasistpolisen. Alltid i ryggen, fega svin. Det tar inte slut förrän polisen avvecklats. ACAB.

”Lag och ordning” har blivit Trumps paradord på Twitter. Samtidigt struntar han själv ganska blankt i allt vad rättsstat heter, uppviglar gärna allt vad han förmår och har till och med antytt att han tänker sitta kvar som president, oavsett om han vinner valet eller ej. Så agerar en diktator, inte en demokratiskt vald ledare (Internationalen).

För knappt två veckor sedan avslöjade Aktuellt Fokus att SD-politikern Ann-Katrin Matar hade spridit mängder av konspirationsteorier på sociala medier. Aktuellt Fokus kunde bland annat berätta att SD-politikern hade delat videoklipp där en av Sveriges mest kända nazister påstår att skolplikten är till för att barn ska lära sig älska mångkultur. Sedan flera år tillbaka har hon även spridit konspirationsteorier om klimatet. Hon har nu fått avgå, bye, bye, det kommer snart en ny SD-rasist istället, eller två.

Board game night at India Däck. När: 2020-09-04 18:00. Var: India Däck, Lund. På fredag så är det spelkväll på India. Det kommer finnas massvis av olika brädspel att spela tillsammans med kamrater samt snacks och gött häng. Detta event är ett samarbete med Autonom Organisering. India Däck, Stora Algatan 3, 19-22.

Boktips: Thomas Piketty: »Capital et idéologie« (»Kapital och ideologi«). Recension här: https://www.sydsvenskan.se/2020-09-02/for-piketty-ar-sverige-bast-i-klassen-men-ocksa-ett

Konsten: S. Jacobson: Wizard. Opp 2010. Såld! Tillhör O & E. https://konstochpolitik.org/2010/09/05/malningar/


***

Citatet: (Om graffiti) ”Den är verkligen förbluffande! Vilken fenomenal uppfinningsrikedom man kan finna där ibland”. — Pablo Picasso.

***

 

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 3 september, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: