Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SOM ETT F.D. BREV PÅ F.D. POSTEN.

Svt Aktuellt rapporterar från USA – uteslutande om ”skadegörelsen” inte om orsaken: rasismen, polisen, kapitalismen och Trumps extremism. Sen lägger man stor vikt vid att ”demokratin inte är i fara”. Demokratin? Inte i fara? Kom igen. Jag undrar om inte Aktuellt har ett (S)-team och ett (M)-team; i så fall var det (M)-teamets afton denna gång…

Arbetarna på skurkbolaget Amazon kämpar för att behålla sina jobb och sin lön. Den som läst ”Postverket” av Charles Bukowski (1971) vet hur det var då, och det är inte bättre nu varken på Posten eller på Amazon. Min egen erfarenhet av det amerikanska postverket är när jag i Hollywood på 90-talet skulle skicka en LP med Jim Kweskins ”Jug Band Music” som jag hittat på skivantikvariat. Den betydde mycket för mig, och jag paketerade den noggrant i flera lager bubbelplast och med ett klistermärke ”FRAGILE!” (Aktas!) utanpå. Den skulle alltså färdas hem till Malmö. Jag påpekade detta för tjänstemannen och med en typisk amerikansk nonchalans och ett rått skratt slängde han den i en vid båge över axeln ner i en uppsamlingslåda långt bort; jag ryste och väntade mig ett ”krasch!” Men den klarade sig oskadd hem till Sverige, faktiskt. Så här låter den:

Läs om American Postal Workers Union och den fackliga kampen inför presidentvalet i Arbetaren här: https://www.arbetaren.se/2020/08/28/det-viktigaste-valet-for-fackforbunden-sedan-1932/ och om Amazon, också i Arbetaren, här: https://www.arbetaren.se/2020/08/28/vad-vi-maste-forsta-om-amazon/

70+arna släpps snart ut i friheten. Välkommet! Tack för det Tegnell.

Konsten: S. Jacobson: Gorgeous 2. Opp 2010. Finns med på den nu aktuella utställningen. Sista veckan – passa på! Vita Huset, Östra Torn 15-19 t.om. torsdag. Gratis katalog i färg. Word out!


55.jpg

 

***

Citatet: ”Du står där på stationen och allting är grått och dystert – då plötsligt glider ett av dessa graffitimålade tåg in och lyser upp det hela som en jättelik blombukett från Latinamerika!” — Claes Oldenburg, konstnär.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 2 september, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: