Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

STILL NOT LOVIN’ THE POLICE.

Det tyska universitetet University of Fine Arts i Hamburg lanserar nu ett stipendium värt motsvarande drygt 16 000 svenska kronor som kommer att delas ut till tre personer. Fram till den 15 september kan vem som helst ansöka om stödet, som kallas “Stipendiet för att göra ingenting”, rapporterar CNN. Subversivt, generöst och roligt! Konceptkonst när den för en gångs skull är som bäst.

Minkuppfödare hotas med vite. En minkfarmare hotas med vite på 26 000 kronor i veckan, om inte de så kallade skugghusen som minkarna ”bor” i töms på gödsel varje vecka, rapporterar BLT. Förbjud minkfarmerna och gör det nu!

Kvinna drack polisamfetamin – vårdas i respirator. En ung kvinna ska av misstag ha fått i sig amfetamin ur en ölflaska som stulits av en polis från polisens beslagsrum. Det rapporterar Expressen. Still not lovin’ the police.

Karolinska säger upp vårdpersonal – tar samtidigt in dyra hyrläkare. Samtidigt som Karolinska sjukhuset i Stockholm vill sparka 150 undersköterskor och 100 läkare, förhandlar sjukhusledningen om att ta in hyrläkare och hyrpersonal (Proletären). Ohemult. http://proletaren.se/artikel/karolinska-sager-upp-vardpersonal-tar-samtidigt-dyra-hyrlakare

Ulf Kristersson (M) säger nu att han inte kommer att bilda regering med SD. Det löftet är lika litet värt som det löfte han gav Förintelseöverlevaren Hédi Fried: ”Jag kommer inte att samtala, samverka eller samarbeta med SD”. Vilket han gjorde så snart tillfälle gavs. Totalt ryggradslöst. Avgå, Kristersson!

Konsten: S. Jacobson: Frank Zappa. Opp. 2010. Finns med på den aktuella utställningen.


zappany.jpg

***

Citatet: ”Du gör fel om du berömmer det du ej förstår men värre om du klandrar det.” — Leonardo da Vinci, geni.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 1 september, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: