Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

KORANBRÄNNINGEN PÅ ROSENGÅRD.

Martin Luther Kings sondotter Yolanda Renee King höll tal under kvällens BLM-protester vid Lincolnmonumentet i Washington. På dagen 57 år sedan Martin Luther King höll sitt historiska tal “Jag har en dröm” talade hans sondotter framför flera tusentals demonstranter i Washington (svt).

Vi är rörda och glada över att se det fina stödet till den muslimska befolkningen i Malmö efter den tänkta bränningen av koranen. Att bränna koranen är inte yttrandefrihet, det är ren och skär islamofobi. JUS fördömer starkt all form av intolerans och rasism” skriver Judiska Ungdomsförbundet i Sverige (JUS) på twitter. För ordningens skull ska man kanske tillfoga att långtifrån alla judar stöder den israeliska statens rasism mot och diskriminering av palestinier.

En polis som misstänkts för våldtäkt och narkotikabrott har tidigare också varit involverad i två uppmärksammade dödsskjutningar. Trots det arbetade han som yttre befäl tills han fick sparken i våras (Proletären).

Konsten: S. Jacobson: Höst. Opp 2010. Finns med på den nu aktuella utställningen.

Unknown.jpeg

***

Citatet: Att framkalla hos sig själv en känsla man en gång har upplevt, och så med hjälp av rörelser, linjer, färger, toner eller ordbilder medvetet uttrycka denna känsla så att andra upplever den på samma sätt – det är den form av mänsklig aktivitet vi kallar konst.  — Leo Tolstoj.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 30 augusti, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: