Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

AVVÄPNA NAZISTERNA!

Hade en fantastisk dröm i natt om alla mina vänner i Indien som nu bodde i ett urholkat berg med många rum. Allting var ljust, heligt, vackert och fridfullt.

Finska statsministern vill ha sex timmars arbetsdag. Finlands socialdemokrater vill gå vidare med sin plan om kortare arbetsvecka för landets löntagare. Statsminister Sanna Marins krav är sex timmars arbetsdag (Arbetet). Man har också prövat medborgarlön; där ligger Sverige efter vårt grannland. Men medborgarlönen måste vara ganska hög för att inte skapa ett nytt utanförskap.

Sedan det senaste upproret mot rasistisk orättvisa började har polisen i hela landet varit mycket vänlig mot snutdyrkande väpnade högerextremister som har dykt upp på gatorna över hela Amerika för att angripa demonstranter. Den tonårige skytten i Kenosha som dödade två demonstranter den här veckan var inte den första och kommer troligen inte att vara den sista (Jacobin Magazine). https://jacobinmag.com/2020/08/counterprotesters-kenosha-shooting-blm-the-right

”Liberalerna har aldrig haft fel” säger (L) som balanserar på 4%-gränsen. Ingen självrannsakan där. Liberalerna har alltid haft fel, helt fel, från Tingstens svenska atombomb till Ahlmarks pyramidala jämlikhetshat och deras ekonomiska teorier är totalt nattståndna. Liberalernas sista kvardröjande inflytande beror enbart på privat kapital.

Magnus Ranstorp: ”Det kommer att ske fler vit makt-terrordåd”. En truism, även i Sverige. Terrorist”experten” har talat. Men vad gör han för att förhindra det? Ingenting, trots att Säpo känner till och följer varje nazist – eller det får vi åtminstone hoppas. Avväpna och lås in dom allihop för utredning och ge hela NMR kommunarrest. Men Ranstorp är känd för att aldrig ha en siffra rätt så det kan bli fel även i detta fall. https://www.gp.se/nyheter/sverige/ranstorp-det-kommer-att-ske-fler-vit-makt-terrordåd-1.33267126

Invandringen är som vanligt samtalsämnet. Varje invandrare som kommer hit ska assimileras, snabbt och totalt och bli helt svensk och därmed förlorar Sverige alla vitaliserande impulser utifrån. En lyckad integration måste vara en ömsesidig och reciprok process. Fast det begriper inte Sverigedemokraterna.

Konsten: S. Jacobson: Utan titel.  Målningen finns med på den nu aktuella utställningen. ”Jag tycker mycket om det” sa en besökare på min utställning idag, en ung flicka som själv målar, kommit in på Konstfack och skriver texter till ett musikband och som brukar gå till India Däck Bokcafé. Hon stannade länge, gick och kom tillbaka, frågade och granskade varje målning. Ett sådant möte värmer. Jag har sått ett frö. Hoppas det går bra för henne.


63.jpg

***

Citatet: ”Konsten bekämpar förtingligandet genom att få den förstenade världen att tala, sjunga, kanske dansa”. — Herbert Marcuse.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 28 augusti, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: