Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

MIRAKLER.

Passa på att se utställningen på Vita Huset, bakom Ica Tornet på det vackra Djingis Khan, Östra torn i Lund kl 15-19 fram till den 6 september. Finger-Lickin´ Good!

Att det inträffar mirakler då och då ifrågasätter nog ingen utom VoF. Det finns övernaturliga fenomen med förklaringar och övernaturliga fenomen utan förklaringar. Carlo Acutis (1991-2006) gjorde med förbön en dödssjuk brasiliansk pojke helt frisk från en medfödd sjukdom. Nu har han blivit saligförklarad och kan i en rigorös process bli helgonförklarad genom påvens beslut som ”helgon av internet” där han spred sin tro (SDS).

Den oppositionelle exilledaren Svetlana Tichanovskaja säger att regimkritiken fortsätter trots repressalier. En domstol i Belarus har fastslagit att två oppositionsledare ska hållas kvar i fängslat förvar i tio dagar. Men trots de hårdföra försöken från president Aleksandr Lukasjenko att slå ned mot regimkritiker så fortsätter protesterna (AB). Avgå, Lukasjenko !

Lund. En liten solidaritetsaktion med de fängslade anarkisterna Alexander Frantskevich, Akihiro Khanada, Nikita Emelianov. Natten mot den 20 augusti genomförde vi en liten solidaritetsaktion med de fängslade anarkisterna Alexander Frantskevich, Akihiro Khanada, Nikita Emelianov och med revolutionen i Belarus. Vi attackerade med ”färgbomber” det svenska företaget Ericssons kontor i Lund. Vi skrev även ”Dumpa Lukasjenko”…  —Internationella anarko-kommunistiska aktionsgruppen ”De solidariska” (via gatorna.info).

Konsten: S. Jacobson: Potlatch. Opp 2010. Finns med på den nu aktuella utställningen.


potlatch2.jpg


***

Citatet:”Livet är inte bara rågen på fältet utan också suset i rågen”. – Stellan Arvidson.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 25 augusti, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: