Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

MERA TRÄD!

En trädrenovering av planeten skulle minska mänsklighetens kolavtryck med 2/3. Klimatförändringarna förstör planeten, men en analys som publicerades 5/7 i Science visar att  skogsplantering av planeten kan skära ner koldioxid i atmosfären till nivåer som vi inte har sett på hundra år. Mänskligheten har släppt ut cirka 300 gigaton kol i atmosfären. Studien ”Den globala trädrenoveringspotentialen” tyder på att återbeskogning av planeten ensamt kan minska mänsklighetens kolavtryck med två tredjedelar och minska kolet i atmosfären med 25 procent (Anarchimedia).

Counterpunch har en intressant artikel om FNs Dag Hammarskjölds flygkrasch i Zambia 1961. För mig framstår det som om CIA och den belgiska säkerhetstjänsten mördade både honom och Patrice Lumumba. Alltför stora gruvfyndigheter stod på spel. Och att israeliska terrorister mördade Bernadotte för att han ville dela landet mellan Israel och Palestina är sedan länge bevisat. Någon ursäkt har vi aldrig fått i någondera fallet. https://www.counterpunch.org/2019/01/11/who-or-what-brought-down-dag-hammarskjold/

Den haitiska revolutionen började denna dag 1791. Den blev en enorm symbol för hopp för slavar i hela Karibien, Latinamerika och USA – och av en enorm rädsla bland slavägarna.(Jacobin Magazine).

Konsten: Haiti 1791.


safe_image.php.jpeg

 

***

Citatet: ”Hela Universum ska bli en enda Union”. — Ravachol (1859-1892) anarkist.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 22 augusti, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: