Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

STUART CHRISTIE R.I.P.

Den anarkistiske aktivisten och författaren Stuart Christie (1946-2020) har avlidit. Han dömdes 1964 i Spanien för att ha smugglat in dynamit till ett attentat mot Franco. Han medverkade i The Angry Brigade, startade Anarchist Black Cross och Cienfuegos Press och medverkade bl.a. i boken The Floodgates of Anarchy. En modig, välformulerad och uthållig kamrat vi kommer att sakna. Vive L’anarchie!

Christoffer Brinkåker (SD) vägrar att avgå efter avslöjandena om att han spridit nazistinlägg. Detta trots att SD centralt uppmanat honom att lämna partiet. – Frågan är om han tänker bli politisk vilde. Det är inte ovanligt bland SD-politiker. Det är ett oskick, säger Anders Sannerstedt, statsvetare och docent vid Lunds universitet som forskar om SD (AB).

Konsten: Artem Loskutov: Belarus (2020). Denna målning i Belarus’ färger vitt och rött är målad med en polisbatong. Courtesy The Art Newspaper. https://www.theartnewspaper.com/news/belarus-reactions


artem.jpg

 

***

Citatet: ”Anarkisterna har ett ”dåligt rykte” i media, inte för att de kan peka på en enda urskiljningslös massaker utförd av anarkister – det har inte funnits någon – men eftersom det enda makten fruktar är att de personligen bör hållas ansvariga för deras egna handlingar ” – Stuart Christie.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 18 augusti, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: