Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SD-NAZISMEN.

I slutet av juni meddelande den tyska försvarsministern Annegret Kramp-Karrenbauer att ett av elitstyrkan KSK:s fyra kompanier ska upplösas med omedelbar verkan. Detta sedan den militära underrättelsetjänsten konstaterat att 30 av styrkans medlemmar utreds för medlemskap i högerextrema organisationer (ETC). Hur ser det ut med denna problematik i Sverige?

Här är ett sansat och nyanserat TED-X-samtal om UFOs. Tyvärr kommer de inte längre än till extraterrestial-hypotesen; tidsresor eller parallella världar nämns inte men det är ändå intressant. US Navys / Pentagons anmärkningsvärda videos (2004-2016) är det bästa konkreta beviset hittills, och de finns med i artikeln

https://www.vox.com/policy-and-politics/2020/5/8/21244090/pentagon-ufo-report-navy-alexander-wendt

SD-politikern Christoffer Brinkåker sitter som ledamot i fullmäktige i Lund och ersättare i kommunstyrelsen. På sociala medier delar han högerextrema och nazistiska inlägg, visar en granskning som Kvällsposten gjort i samarbete med Expo (KvP).

Konsten: Jag gillar ömheten i denna bild. Inse en gång för alla att anarkister inte är farliga för vanliga människor. De är bara farliga för förtryckarna och de överprivilegierade. I övrigt bara kärlek.


images-1.jpeg


***

Citatet: ”..att väcka det uppväxande släktets förståelse för hur välståndet kommer till, att det är de själva, deras fäder, mödrar, systrar, bröder och kamrater som med sina händers arbete skapar fram allt”.  —Albin Amelin om hur han såg på sin uppgift som konstnär.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 15 augusti, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: