Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SVENSK POLIS ÄR OCKSÅ RASISTISK.

Diktatorn Lukasjenko i Belarus manipulerar valet och förföljer sina motståndare. Här är några anarkistiska sajter som kämpar för ett annat Belarus: pramen.ioAnarchist Media Collective och abc-belarus.orgAnarchist Black Cross Belarus .

Moderaten Tomas Tobé påstår i Expressen att den svenska polisen inte är rasistisk utan att detta bara gäller USA. Men rasprofileringen, Skånepolisens register över romer, polisens rasistiska tillmälen i Rosengård 2008 och Husby 2013 och frånvaron av invandrare vid antagningen till polisutbildningen tyder på motsatsen.  På Newsmill 2009-02-07 skrev Anders Westerlund, polisen i Östergötland, att ”Rasismen inom polisen är ett utbrett problem.” Att Tobé skulle ha bättre insyn är totalt osannolikt.

Finansminister Magdalena Anderssons regeringsdirektiv bakband Jämlikhetskommissionens utredning om hur Sverige kan minska klyftorna och den skenande ojämlikheten. Det framgår i en granskning av Jämlikhetskommissionens utredning som Aktuellt Fokus ekonomiskribent Carolina Sundell har gjort. https://aktuelltfokus.se/sa-bakband-regeringen-hela-jamlikhetskommissionen/

 

Konsten: ACAB.

108191442_10157546295517224_5038874922485322266_o.jpg

***

Citatet: ”Polisen är inhyrda fiender mot vår befolkning. De finns här för att sätta svarta på plats och för att skydda de vitas affärsintressen, och någon annan funktion har de inte.” —James Baldwin, svart medborgarrättskämpe.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 13 augusti, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: