Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

CONFRONTATIONS.

Kamela Harris blir Bidens vicepresidentkandidat. Ingen av dem är radikal; jag hade föredragit Bernie och Alexandria. Allra helst den revolution som aldrig blev av 1776-1783. Men att fälla högerextremisten Trump är förstås första prioritet.

Den dummaste rubriken någonsin står Linda Skugge för och jag tänker inte upprepa den här. Vad har hon i en vänstertidning att göra? Enigmatiskt. Hon har gått från det ena underlivet i Expressen till det andra underlivet i ETC; också en utveckling. Ta i stället in Salka Sandén i redaktionen säger jag. Om hon själv vill!

Konsten: Odd Nerdrum; ”The Blinds”. Olja på duk, 143×196 cm. Foto: Galleri Agardh & Tornvall. Courtesy Epoch Times. En utsökt målning – och jag gillar den ovala kompositionen starkt. Apellespaletten. Ömheten. Skimret.

nerdrum-103444843-3602365.jpg

Lästips: Så länge det har funnits människor har det funnits oidentifierade Unknown.jpegflygande farkoster fast under en mängd olika religiösa eller folkloristiska beteckningar. Efter andra världskriget skedde en tillväxt i rapporteringen och idag rör det sig om närmare en miljon registrerade fall. Området fick efter Roswell-incidenten ett rykte om sig att vara oseriöst, men det har forskarna Josef Hynek och Jaques Vallée (bild t.v.) med flera ändrat på; organisationen UFO-Sverige  har också ett gott anseende. De är inte konspirativa utan nyktert dokumenterande. Fenomenet är verkligt men har ännu inte fått sin slutgiltiga förklaring.

Här kommer den tredje och sista boken som pdf av Jaques Vallée: Confrontations. En rad ufologi-incidenter som inleds med ett kriminalfall i Brasilien. Den som sett Spielbergfilmen ”Närkontakt av tredje graden” (1977) hittar Vallée själv i Francoise Truffauts gestalt som den franske ufo-forskaren.

Nu blir det inte mer sommarläsning av detta slag. Men botanisera gärna på min blogg – den är vid detta laget mycket omfångsrik och där finns lite för var och en hoppas jag.

Citatet: ”Den ädlaste glädjen ligger i nöjet att förstå”. – Leonardo da Vinci (1452-1519) geni.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 12 augusti, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: