Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

RYSKT VACCIN FÄRDIGT.

Hela regeringen i Libanon avgår. ”Inhemsk korruption” anges som orsak till explosionen. Regeringen har varit medveten om situationen. 6000 är skadade, 30 000 hemlösa; upprördheten är enorm.

Ryssland blev först med ett COVID-19-vaccin och har döpt det till ”Sputnik-V” 🙂 Man har redan beställningar på 1 miljard doser. När Sverige har ett färdigt vaccin kan man kräva två saker: 1) att 70+ går först i kön 2) att vaccineringen är gratis.

265 miljoner människor kommer att drabbas av akut svält under 2020, beräknar FN:s World Food Programme. En global fattigdom utan motstycke följer i pandemins spår (Revolution).

Göteborg ska få ett nytt polishus i centrum på 16 våningar. Finns det verkligen inget bättre att använda pengarna till? Färre poliser betyder mindre våld.

Konsten: Glasmålningarna i Santie-Chapelle, Paris, 1242-1248.


images-2


***

Citatet: Samhället har inget gemensamt språkrör, så länge det är kluvet i kämpande klasser. För konsten innebär ‘att vara opartisk’ bara att tillhöra den härskande klassen.” – Bertolt Brecht, (1898-1956) dramatiker

***

Lästips: Mera långläsning för ett öppet sinne. Jaques Vallée: Dimensions. I många decennier har astronomen och ufologen Dr. Vallée undersökt UFO-komplexet med de mest rigorösa och vetenskapliga metoder. Han menar att fenomenet är högst verkligt och fysiskt (som den nyligen publicerade videon från Pentagon) men att de vanliga förklaringarna – besök av invånare från andra planeter – inte håller. Istället verkar det röra sig om upplevelser från andra dimensioner eller om tidsresenärer.  http://vielewelten.at/pdf_en/dimensions.pdf

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 10 augusti, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: