Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

INGET SNUTHUS!

I denna gudomliga värmebölja är luften som satin. Jag njuter i fulla drag.

Lördagen 1 augusti ägde en arg och kraftfull demonstration under mottot ”Gå ut ur defensiven” rum i Berlin. Demonstrationen riktades mot de tillkännagivna avhysningarna av vänsterprojekt som Syndikat, Meuterei, Potse och Liebig34. Den ville också skicka en signal mot högervridningen och den alltmer auktoritära staten. Demonstrationen med 3 000 personer (räknade från 20:18) attackerades och upplöstes av polisen efter en fjärdedel av demonstrationsvägen. Senare välde en arg spontan demonstration genom Prenzlauer Berg och visade att polisen inte kunde stoppa protesterna (Anarchist Worldwide).

Inget snuthus i Borlänge! Snuten är övervakning, rasism, korruption, övergrepp och mord. Nu vill snuten utöka repressionen i Dalarna, ett nytt snuthus planeras i Borlänge. Symptomatiskt ska snuthuset byggas nära det ”utsatta området” Tjärna Ängar. Troligtvis vill snuten öka kontrollen över människor i området. Med poliser överallt finns frihet ingenstans!

Utrymmen i staden där vi bor är till för sådant som främjar vår frihet och vår glädje! Svarta Smedsbo har därför utfört en symbolisk ockupation av platsen där snuthuset ska byggas. Istället för ett hus med våldsbenägna snutar utropar vi en snutfri zon, och vi har invigt ett hus för oss alla! Våra drömmar är gränslösa, men snuten står i vägen för vår frihet. Avskaffa polisen! Inget snuthus i Borlänge! — Svarta Smedsbo. https://gatorna.info/threads/inget-snuthus-i-borlange-2688/

Senaste SD-skandalen. Sverigedemokrat i blåsväder efter sexistiskt inlägg. Sverigedemokraten och kommunfullmäktige-ledamoten Peter Bohman har hamnat i blåsväder. Orsaken är ett sexistiskt Facebook-inlägg (Barometern).

Konsten: Banksy: Mad Clown. En Trump-gestaltning?


Unknown-1.jpeg

*^**

Citatet: ”Konst bör trösta de störda och störa de bekväma”. —Banksy (f. 1974) street artist.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 8 augusti, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: