Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

AVSKAFFA KLASSAMHÄLLET!

Vapenlobbyn NRA ska upplösas. New Yorks riksadvokat har meddelat en stämning som syftar till att upplösa den mäktiga National Rifle Association på grund av ekonomisk misskötsel. Letitia James säger att NRA har gett miljoner dollar till dess verkställande direktör, Wayne LaPierre, för hans personliga bruk. ”Vi vill upplösa NRA i sin helhet,” sade hon (BBC).

Jäåmlikhetskommissionen. Ojämlikheten i Sverige ökar mest av alla länder.  För att minska den krävs bl.a. höjd förmögenhets- och arvsskatt, förstatligande av skolan, högre löner, lägre hyror och åtgärder för integrationen. Ytterst handlar det om att klassamhället måste avskaffas.

Konsten: Labor Makes Capital Takes.


107740036_3407027506008047_1448611101460201426_n.jpg

***

Citatet: ”Vi ses som hotet. Och ja, vi är ett hot. Vi vill vara ett hot. Kan vi hota den rådande makteliten, det rådande systemet eller åtminstone i minsta fall bara de våldsamma organiserade facsisterna så att de inte kan skrämma och skada det helt vanliga folk vi bor, arbetar och lever med och är en del av så är vi glada. Då fungerar det vi gör. Då gör vi rätt. Våld föder våld och vi har trampats och spottats på länge nog. Fått höra att vi aldrig kommer bli någonting. Sett våra föräldrar och vänner slita utan att få någonting för det medans eliten lever gott. Hört ekonomer prata om kriser när vi alltid levt i kris. Sett våra familjemedlemmar och vänner dö på arbetsplatser, av meningslöst gatuvåld eller av droger medans ingen brytt sig. Men en hund som blir slagen biter förr eller senare tillbaka. Våld föder våld, och maktens våld nedåt samt fascisternas och nazisternas våld har fött oss. Vi har aldrig haft någonting så vi har ingeting att förlora, och vi kommer fortsätta kämpa för jämlikhet, rättvisa och eknomisk demokrati. För revolutionen! Under asfalten vilar en strand, och det bor en ny värld i våra hjärtan. — Revolutionära Thinktanken, motkraft.net 2014

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 6 augusti, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: