Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SVÅRTUGGAT.

Vi stöttar protesterna i Portland! Vi skickar all solidaritet till er. Vi står enade i kampen för en bättre värld. Vi fördömer försvinnandet av aktivister! Det är ur folkets vrede förändring uppstår! Länge leve BLM rörelsen! anarkism.info / Aktivista Anarkista. https://anarkism.info/2020/07/30/fran-malmo-till-portland/

Jörgen ”Jag är högsta hönset” Fogelklou (SD Gbg) intervjuas på stort utrymme i DN. Här är ännu ett citat: ”Juden är roten till allt ont”. Att DN ger gratis uppmärksamhet åt sådana otäcka figurer är inte precis hedrande men när stod det senast någonting hedrande i den tidningen; jag minns inte.

”Alternativet till dagens rasistiska polisarbete: nedmontera polisen!” Vi påstår att bara minimala problem i samhället behöver lösas med hjälp av en våldsmakt och att största delen av polisen därför kan skalas bort. Det skriver Ida Nafstad och Amin Parsa, forskare vid rättssociologiska institutionen på Lunds universitet. De föreslår sociala insatser som medling, en framgångsrik metod bl.a. i Norge (SDS). Bra! Konfliktlösning och säkerhet måste vara modellen – inte att skjuta ihjäl folk. Vi glömmer inte Eric Torell. https://www.sydsvenskan.se/2020-07-18/alternativet-till-dagens-rasistiska-polisarbete-nedmontera-polisen

Övrigt: Internationalen har en intressant artikel om ekofascismen och Proletären en där fackföreningsledaren Hoffa omvärderas.

Konsten: Extra!


images.jpeg

***


Citatet: ”Jag äter hellre upp min högra sko än blir ett stödhjul åt Socialdemokraterna”. — Annie Lööv (c) 2013. Högklackat är svårtuggat.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 2 augusti, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: