Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ANIMAL LIBERATION.

Det brutala polisingripande som tog George Floyds liv i Minneapolis i slutet av maj har utlöst en demonstrationsvåg av sällan skådad kraft. Bakom aktivisternas slagord om strypta polisbudgetar och drastiskt ändrade poliskårer finns krav på att landets styre på allvar tar tag i den strukturella rasismen (SDS). Opinionen kommer att tvinga dem.

Vissa regimer kan bara överleva genom att skapa kriser och kränka andra nationers rättigheter. Det är klassisk machiavellisk politik att genom skapandet av en hypotetisk fiende och ett imaginärt hot försöka avleda opinionen från en allvarlig global fråga, brott mot internationell rätt och ockupationen av ett försvarslöst folks territorium, säger Irans ambassadör om Israels senaste utspel för att isolera landet. https://www.expressen.se/debatt/israel-sprider-hat-for-att-fullborda-smutsigt-projekt/

Göteborgsposten fortsätter oförtrutet att hetsa mot djurrättsaktivister med överdrivna utfall och osakliga beskrivningar.  Nu har man plötsligt upptäckt att det inte längre finns några i Västra Götaland. https://www.gp.se/nyheter/gp-granskar/så-har-militanta-djurrättsrörelsen-flyttat-sig-inom-sverige-1.30480853

Paul Watson, grundare av Sea Shephards, en flotta på 14 fartyg som skyddar valar från den blodiga och olagliga valfångsten. Man räddar också sälar, delfiner och havssköldpaddor. Det mer radikala alternativet till Greenpeace. Captain Watson här i ett kort klipp med sina egna ord.Konsten: Animal Liberation.

Unknown.png

Citatet: ”När det gäller politiken är jag anarkist. Jag hatar regeringar och regler och hinder. Står inte ut med inburade djur. Människor måste vara fria”. — Charlie Chaplin (1889 -1977) komiker.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades den 26 juli, 2020 av in * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: