Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

GRÖN KÄRNKRAFT?

Donald Trumps beslut att skicka federala poliser till den amerikanska staden Portland har mött kraftiga reaktioner i USA. Antagligen är detta ett grundlagsbrott. Men presidenten tänker inte backa – utan planerar i stället att skicka ytterligare styrkor till flera städer som ser oroligheter i samband med protester mot polisvåld. – Vi kommer inte att tillåta tyranni i Chicago, säger Chicagos borgmästare Lori Lightfoot.

Den anti-zionistiska judiska vänstern. Rötterna till den moderna zionismen ligger i kolonialismen. Detta var grunden för den judiska vänsterns motstånd mot zionismen på 1930- och 40-talet, med motiveringen att det är en form av högernationalism och imperialism som i grunden motsätter sig arbetarklassens internationalism (Jacobin Magazine). https://jacobinmag.com/2020/07/israel-palestine-anti-zionism-history-left

Det var tidigare i år som tidningen Expo kunde berätta att NMR hade lagt ner planerna på att skapa en ny barn- och ungdomsorganisation. Avhopp och interna splittringar hade gjort att projektet gick åt skogen. Nu verkar det som att den öppet nazistiska organisationen har återupptagit planerna. Hitlerjugend! https://aktuelltfokus.se/nynazister-planerar-ny-ungdomssatsning-vill-fostra-barnsoldater/

Tomas Tobé (M) slår ett slag för grön kärnkraft i GP. Han uttrycker sig inte så men det är andemeningen. Moderaterna har många obehagliga företrädare men Tobé leder, åtminstone tillsvidare. Irene Svenonius är en bubblare.

Konsten: S. Jacobson: Utan titel, 2010.


55.jpg

***

Citatet: ”På samma sätt som den enskilde individen inte kan leva utan drömmar så kan inte samhället klara sig utan konst”.— Dorinel Marc.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 24 juli, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: