Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

ANARCHISM WORLDWIDE.

Den 19.07.20, Rojava Revolutionens årsdag, vecklade vi ut en banderoll som en liten gest till de modiga kurdiska kvinnliga krigarna från YPJ, och vi minns också de modiga Gunai-krigarna i det förflutna och i nutid som motstår denna helveteskoloni känd som Gippsland / Australien.  Några av oss med en plan att undkomma det industriella helvetet på eftermiddagen, bara för att finna en pumpstation längs en flod vid foten av Baw Baws, bakom Energy Australiens smutsiga kolkraftverk. nedströms där vattnet stagnerar, överväxt av ogräs, och 4WD: s river upp jorden, de omgivande kullarna rensade och uppodlade. Och trots detta koloniala våld finns det ekosystem som kvarstår. Vi inser att våra banderoller inte utgör något stort hot mot det koloniala projektet, vi delar ödmjukt dem med avsikt att visa vår kärlek och respekt för Rojava-revolutionen och det infödda motståndet över hela världen – från de ockuperade områdena i Gunai Kurnai Nation till Kurdistan och framåt (Anarchism Worldwide).

Inspirerade av George Floyd-protesterna har tusentals i Frankrike demonstrerat mot brutaliten och rasismen i deras lands polis – en styrka formad av den franska kolonialismens brott (Jacobin Magazine). https://jacobinmag.com/2020/07/police-racism-france-africans-colonialism

Regeringens hyreskommission har i uppgift att kartlägga, analysera och föreslå förändringar på den svenska hyresmarknaden. Nu kan Aktuellt Fokus avslöja att ingen av kommissionens ledamöter bor i hyresrätt. https://aktuelltfokus.se/ingen-i-regeringens-hyreskommission-bor-i-hyresratt/

Konsten: Courtesy Gerhard Richter: Läsande kvinna.


images-7.jpeg

***


Citatet: ”Det verkar som om konsten hade fått tillgång till själva underlaget för livets alla känslofärger, till något som ligger på botten av alla särskilda och speciella sinnesrörelser i det verkliga livet”. — Roger Fry.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 21 juli, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: