Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

(L): BEKÄMPA NMR ÄR ODEMOKRATISKT.

Pensionen kom till slut och det gjorde också solen så nu är jag helt nöjd med mitt vardagsliv; jag målar och bloggar och plockar hallon i min lilla trädgård. Och så har jag mitt enorma bibliotek. ”Den som har en trädgård och en boksamling saknar ingenting”, sade filosofen Seneca. Det stämmer!

FN:s generalsekreterare Gueterres säger att hälsokrisen har avslöjat världens bräcklighet och ”frilagt risker som vi har ignorerat i årtionden: otillräckliga hälsosystem; luckor i det sociala skyddsnätet; strukturella ojämlikheter; miljöförstöring; klimatkrisen”.

Han säger vidare att pandemin avslöjat ”missförstånd och falskheter överallt: lögnen att fria marknader kan leverera hälso- och sjukvård för alla. Lögnen att obetalt vårdarbete inte är arbete, illusionen att vi lever i en post-rasistisk värld, myten om att vi alla är i samma båt” (The Guardian). Inte konstigt att den blir vänster som har ett globalt fågelperspektiv.

Medborgarrättskämpen John Lewis RIP. Han var den siste överlevande talaren från Kings berömda massmöte i Washington 1963 och en av de som deltog i marschen i Selma, Alabama. Och han hann uppleva Black Lives Matter-rörelsen (Washington Post).

https://www.washingtonpost.com/powerpost/john-lewis-harnessed-his-history-to-become-a-moral-compass-for-republicans-and-democrats/2020/07/18/4d605f04-c911-11ea-b037-f9711f89ee46_story.html

Liberalen Ewa Bertz tycker att Ung Vänsters bekämpning av nazipropaganda är ett större problem än nazismen vilket hon utvecklar, inte alltid med framgång, i en lång artikel på AB Debatt. Hade hon velat göra den kort kunde hon erkänna att liberalerna inte har någon strategi eller aktivitet gentemot nazismen överhuvudtaget. Pepparkakor kanske?

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/70EnRW/malmos-skattepengar-far-inte-ga-till-sabotage

Vilket för mig in på ”våldet”, som liberalerna har lyckats generalisera och devalvera till den grad att riva ner en affisch är våld. Samt tusen andra bagatellartade företeelser som inte behagar en liberal. Privat egendom går dock alltid före människoliv. Det kan nu vara på sin plats att nämna att både nazister och poliser sedan 90-talet dödat drygt en människa om året, ett 40-tal vardera. Hitintills. Där kan man tala om ”Våldsbejakare”: Staten och nazisterna, och hustrumisshandlarna inklusive hustrumisshandlande poliser. Vänstern i Sverige har inte dödat en enda person de senaste 100 åren. Kapitalismen har direkt eller indirekt dödat 1,5 miljarder bara under 1900-talet. Men riv ner en naziaffisch och liberalerna går i taket.

Konsten: Anarchy is everywhere.


tumblr_mjdmr71G6s1rnft6so1_640.jpg

***

Citatet: ”Fattigdom orsakas inte av ovilja att arbeta hårt. Den beror på politiska beslut och roten står att finna i ett system som i grunden varit ruttet och korrupt sedan USA skapades.” – Jaamal Bowman, Demokraterna.

***

En kommentar på “(L): BEKÄMPA NMR ÄR ODEMOKRATISKT.

  1. Pingback: (L): BEKÄMPA NMR ÄR ODEMOKRATISKT. — Konst & Politik | Mon site officiel / My official website

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 19 juli, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: