Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

70-PLUSSARNA MÅR BRA.

NAASN-uttalande om protesterna mot polisvåld. Det nordamerikanska nätverket för anarkistiska studier fördömer morden på George Floyd, Breonna Taylor, Ahmaud Arbery, Tony McDade, David McAtee, Nicholas Gibbs, Chantel Moore och de oräkneliga andra svarta, inhemska och färgade (BIPOC) som utsatts för polisens våld och vit överhöghet. 

Den långa historiken av rasistisk polisbrutalitet och mord har underlättats av en kultur av straffrihet som uppmuntrar till sådant våld. Vi står därför i solidaritet med Black Lives Matter-rörelsen och andra antirasistiska grupper när det gäller att fördöma polismord och det våldsamma förtrycket av protester, kräva och kämpa för etnisk rättvisa och radikala strukturella förändringar för lång tid framåt. Dessa inkluderar avskaffande av polis och fängelser och investeringar i samhällsstyrda hälso-, utbildnings- och säkerhetsalternativ.

Som anarkistiska forskare och aktivister fördömer vi också stigmatisering av anarkister och antifascister för att delegitimera denna rörelse för rättvisa, ursäkta ytterligare våld mot demonstranter och kriminalisera samhällets dissidenter. (Courtesy Robert Graham´s Anarchist Weblog). https://robertgraham.wordpress.com/2020/06/14/naasn-statement-on-the-protests-against-police-violence/

70-plussarna håller socialt avstånd och är mindre oroliga för corona. Det visar en ny studie – som även ser ett ökat välbefinnande bland äldre i år. – I en kris sätter man allt i perspektiv, säger forskaren Pär Bjälkebring vid Göteborgs universitet (AB). Jag kan för egen del intyga att det stämmer. 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/OpwGgq/ny-studie-70-plussarna-tar-storre-ansvar-mot-corona–men-ar-mindre-o

Konsten: Kärlek & Uppror.


images-3.jpeg

***

Citatet: ”Jag vill skapa former som ingen sett eller ens tänkt på.” — Hieronymus Bosch, (1450 -1516) medeltida målargeni.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 19 juli, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: