Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

KOALITIONEN AV FÖRBANNADE MÄNNISKOR.

”Angående allt prat om huruvida antifascister ligger bakom upproret: vi är subcomandante.jpggatukämparna på Minneapolis gator, vi är gay i Warszawa, svarta i Sydafrika, asiater i Europa, chicanos i San Isidro, anarkister i Spanien, palestinier i Israel, mayaindianer på San Cristóbals gator, judar i Tyskland, romer i Europa, ursprungsfolk i Quebec, samer i Kiruna, en ensam kvinna i tunnelbanan klockan tio på natten, arbetslösa arbetare och timanställda studenter. Antifascister är vi, som vilken människa som helst i den här världen. Vi är alla de förtryckta minoriteter när de gör motstånd, exploderar och säger ”Nu räcker det!”, ”Ya basta”, ”Black lives matter!”. Vi är alla de ej tolererade som när de talar tvingar majoriteten och de mäktiga att lyssna. Vi är de förtryckta när de söker ett ord, sitt ord – det ord som ger majoriteten tillbaka åt de evigt fragmenterade, vi.

—Koalitionen av förbannade människor” / Subcommandante Marcos, EZLN i Chiapas, citerad av Antifa Sverige: https://antifa.se/2020/06/04/afa-malmo-solidarity-from-sweden-to-minneapolis/

Konsten: Squat.jpg


squat

***

Citatet: ”Hörde ni ljudet? Det är ljudet av er gamla värld som rasar samman”. — Subcomandante Marcos (f. 1957) talesman för EZLN i Chiapas.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 17 juli, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: