Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

SOCIALISM ÄR BRA FÖR HÄLSAN.

Cuba har endast haft 87 corona-dödsfall i en population på 11 miljoner (CNN). Ett solitt sjukvårdssystem och en hög solidaritet i befolkningen har hållit nere pandemin, till skillnad från resten av Latinamerika. För att nu inte tala om USA – eller Sverige för den delen som har en ungefär lika stor befolkning. Socialism är tydligen bra för hälsan.

Kommissionen för jämställda livsinkomster ska nu haveriutreda varför män och kvinnor har olika livsinkomster. Svd menar (förstås) att det beror på ”individens fria val” och att detta inte behöver utredas alls. Ha ha ha – ta den om Rödluvan också. Vi andra vet att kön, klass och etnicitet ger utslag på livsinkomsten. Och nej, livets mening är inte pengar – och det är definitivt inte strukturella orättvisor heller.

https://www.svd.se/ska-livets-mening-bara-matas-i-pengar

”Antiviral” är ute nu. I juni släpptes tidskriften Antiviral. Antiviral samlar röster och texter om coronapandemin, statens makt och hur det har påverkat oss.
I bladet kan man hitta kritiken mot hur pandemin har hanterats, hur den har inverkat på människor som lever på gatan eller för folk som är inlåsta, till och med hur den användes som en ursäkt för ökad kontroll och övervakning. Tidningen trycktes på ett nystartat tryckeri i Malmö. Hittills kan du hitta det på Umeås bokkafe Angbett, Amalthea, Malmö LS,Syndikalistiska Forum och snart i Stockholms Nattsvart Verkstad. Om du är intresserad av att haffa ett ex, eller är ett bokkafé / bibliotek / socialt center som vill ha det, tvivla inte – skriv till oss: antiviral@riseup.net Länge leve anarki. Mot covid19, stat och kapital.   — ANTIVIRAL (via gatorna.info).

Konsten: Antifascist All Stars.

137375.png

***

Citatet: ”Folkets längtan efter frihet kan i det långa loppet inte slås ner. Den kommer att leva och segra till sist”. – Olof Palme.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 13 juli, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: