Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

AVVÄPNA OCH AVVECKLA POLISEN.

”Alla vet att ‘samhället’ vi lever i är djupt problematiskt. Detta kommer bara att bli värre tills vi gör något. Här hittar du en manual för att ta tillbaka ditt liv, arbetande människors frigörelse och slutligen vår återkomst till Eden. Den nuvarande röran har kallats ett ‘mänskligt tillstånd’, men är inte naturlig för människor. Den är resultatet av 10 000 års skadeverkningar. Senkapitalismen, den nuvarande formen av ekonomiskt slaveri, är inte i sin kärna ett ekonomiskt system. Det är en sjuk inställning till livet, en radikal avvikelse från vad livet handlar om. Behandlingen kommer att kräva ett genomgripande andligt uppvaknande. En annan värld är inte bara möjlig utan också helt nödvändig”.   — John F Barnett i ”Into Eden”.

Plocka pistolerna av polisen skriver Maria Can i ETC. Det är dags att avväpna den svenska snuten. För de dödar flest människor i Norden.  Maria Can, en svensk bosatt i Trondheim anser att Sverige kan lära sig mycket av den norska polisen – som är obeväpnad.

Helt rätt tycker jag. Som det är nu gör polisen mer skada än nytta. Det behövs ett radikalt nytänkande här, och den kunskapen finns i den internationella Cop Watch-rörelsen och i den radikala kriminologin. Det statliga ”våldsmonopolet” har ingen rättslig grund, och rasism, vit makt-infiltration och maktmissbruk är så utbrett att ingenting kan behållas. Minneapolis beslutade efter rasistmordet på George Floyd att avveckla polisen i dess nuvarande form och ersätta den med ett annat system för allmän säkerhet. Den insikten borde också ha nått Sverige. Ett första steg bör vara att avväpna polisen. Här kan du läsa mer om en avveckling av polisen: https://konstochpolitik.org/2014/08/23/still-not-lovin-the-police/

Konsten: Frits Thaulow: Flowing water at Quimperle, 1901.


Unknown-1

***

Citatet: ”Konst bör trösta de obekväma och störa de bekväma”. —Banksy (f. 1974) street artist.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 11 juli, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: