Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

HALFDAN I HAGIA SOFIA.

Erdogan har bestämt att ärevördiga Hagia Sofia (bild nedan) skall bli moské. Den var romerska rikets första kyrka, i vår tid omgjord till ett neutralt museum (BBC). Här finns bl.a. bevarat graffitin ”Halfdan”, inristat av en uppsvensk väring i sold hos kejsaren. Dessa vikingatida bodyguards kallade den tidens Arabien för ”Särkland”. Erdogan gör nu på detta sätt ännu en eftergift åt islamisterna.


unnamed.jpg


Socialdemokraterna säger sig vara beredda på att köra över arbetarrörelsen om arbetsrätten. Samtidigt har nästan 30 000 svenskar slutit upp bakom LO:s kampanj mot den planerade försämringen (Aktuellt Fokus). I länken nedan kan du också skriva på! https://aktuelltfokus.se/30-000-lo-medlemmar-protesterar-mot-forsamringen-av-arbetsratten/

Lästips: Partiledaren som klev in i kylan, med undertiteln ”Berättelsen om Juholts fall och den nya politiken”, är en facklitterär bok från 2014 av Daniel Suhonen. Den gavs ut i oktober 2014 på Leopard förlag. Det är en dokumentär bok med drag av skönlitterär gestaltning. Det kunde bara ha blivit bättre med Juholt – en socialistisk socialdemokrati kanske, eller rent av ekonomisk demokrati, inte en coup d’état av kanslihushögerns nyliberaler.

Konsten: Vikingen Halfdans graffiti med runor i Hagia Sofia. Kan ännu beskådas!


halfdan

***

Citatet: ”Graffiti är den enda konstform som är gratis. Det är människa till människa i ögonhöjd”.  — Clean One.

***

Övrigt: uppdateringar har gjorts flera gånger, senast idag,  på listan ”Rivna statyer”. Ett intressant nytillskott är statyn av Melanie Trump i Slovenien som först vandaliserades och sen togs bort. Här är listan: https://anarchyisorder.wordpress.com/wp-admin/post.php?post=72164&action=edit

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 10 juli, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
<span>%d</span> bloggare gillar detta: