Konst & Politik

Staffan Jacobson – författare, konstnär och frihetlig socialist i Lund.

BARA 22 000 ASYLANTER ÄR VAD DET HANDLAR OM.

Nya transkriptdetaljer om det sista ögonblick för George Floyd. ”De kommer att döda mig. De kommer att döda mig,” vädjade Floyd enligt en avskrift av en kroppskamera i domstolsansökningar av en före detta officer som vill att anklagelserna mot honom ska avslås. Floyd uttalade ”Jag kan inte andas” inte en handfull gånger, som tidigare videoband visade, men mer än 20 gånger totalt. Han ropade inte bara för sin döda mamma utan också för sina barn. Innan hans sista andetag, stönade Floyd: ”De kommer att döda mig. De kommer att döda mig. ” (The New York Times).

SCB skriver att antalet asylsökande minskar. I början av 2000-talet sökte runt 30 000 personer asyl i Sverige varje år. Det ökade runt 2012 och under 2015 var antalet asylsökande det högsta någonsin, med över 160 000 personer. Många av dem var personer som flydde kriget i Syrien. Sedan dess har politiska beslut påverkat möjligheten att ta sig till Sverige och antal asylsökande minskat. Under 2019 sökte nästan 22 000 personer asyl i Sverige.

https://www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/manniskorna-i-sverige/asylsokande-i-sverige/

Ska 22 000 personer vara anledning till idiotstopp för invandring som SD/M/KD vill? Och ska SD:s rasistiska politik – med ett helt annat, auktoritärt, odemokratiskt och semifascistiskt Sverige följa med på köpet?

Borgarna – eller vissa av dem – tycker det är värt det. Folkmajoriteten gör det absolut inte. Ta nu hänsyn till det Migrationskommitén! Annars kan ni avgå allesammans.

Konsten: Gustav Doré: The Creation of Light.


***

Citatet:”På samma sätt som den enskilde individen inte kan leva utan drömmar så kan inte samhället klara sig utan konst.”— Marc Dorinel.

***

Kommentera mera - här eller på Din egen blogg! Jag älskar diskussioner. Pingbacks uppskattas även. OBS! Endast inlägg på svenska.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Information

Detta inlägg publicerades på 9 juli, 2020 by i * KRÖNIKAN.

Translate from Swedish to Your language

Follow Konst & Politik on WordPress.com
%d bloggare gillar detta: